Україна розраховує на збільшення міжнародного фінансування

Понеділок, 4 серпня 2014, 10:01

Україна має намір продовжувати реформи, розраховуючи на збільшення їх фінансування з боку міжнародних фінансових організацій та міжнародних партнерів, таких як США і ЄС.

Про це заявив в інтерв'ю провідним телеканалам президент Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Фінансове забезпечення реформ буде надано, у тому числі і за рахунок збільшення програм МВФ..., новим позиціям щодо збільшення макрофінансової допомоги ЄС, новим фінансовим гарантіям з боку США",- сказав він.

Порошенко зазначив, що всередині МВФ здійснюється протидія кредитуванню України, в тому числі з боку Росії, однак висловив упевненість, що співпрацю з Фондом буде продовжено.

Реклама:

Глава держави додав, що почав також роботу по створенню нового фонду з відновлення інфраструктури Донбасу і очікує, що міжнародні партнери України, такі як США, Британія, Японія, внесуть в нього "мільйони, десятки мільйонів".

Нагадаємо, рада директорів МВФ 30 квітня схвалила кредитну програму stand by для України в 17,01 млрд доларів, розраховану на два роки: в 2014 році - 7,4 млрд доларів, в 2015 році - 7,1 млрд доларів, в 2016 році - 1,1 млрд доларів.

Програма Фонду відкрила для країни фінансування інших міжнародних фінансових організацій (МФО), що, як передбачається, сумарно збільшить суму допомоги для країни до 27-28 млрд доларів.

Згідно з матеріалами програми, в поточному році, окрім коштів МВФ, очікується надходження від інших МФО 6,3 млрд доларів: Світового банку - 1,9 млрд доларів, Єврокомісії - 2,2 млрд доларів, ЄБРР, ЄІБ та інших міжнародних кредиторів - 2, 2 млрд доларів.

Ще 1 млрд доларів надійде розміщення єврооблігацій під гарантії уряду США.

Наступного року заплановано надходження від МФО 5,4 млрд доларів: СБ - 1,6 млрд доларів, Єврокомісія - 0,6 млрд доларів, ЄБРР, ЄІБ та інші - 3,1 млрд доларів, а випуск єврооблігацій додатково принесете 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!