Росія продаватиме газ Киргизії по 165 доларів за тисячу кубометрів - Атамбаєв

Неділя, 31 серпня 2014, 13:07

Російська компанія "Газпром" з жовтня продаватиме споживачам Киргизії природний газ за ціною 165 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Про це заявив на церемонії з нагоди національного свята - Дня державної незалежності - президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв, передає ИТАР-ТАСС.

"Під час нещодавньої зустрічі з керівником "Газпрому" Олексієм Міллером ми обговорювали ситуацію із забезпеченням республіки газом майже 2,5 години. В результаті було досягнуто декілька важливих зі стратегічної точки зору домовленостей", - сказав він.

Зокрема, за словами Атамбаєва, йшлося про те, що газ для споживачів в північних областях Киргизії і Бішкеку з 1 жовтня подешевшає з 224 до 165 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Реклама:

"Тобто він стане дешевше майже в півтора рази", - уточнив глава держави.

Атамбаєв також зазначив, що зараз вирішується питання про забезпечення цим видом палива південних регіонів Киргизії, оскільки після купівлі "Газпромом" кілька місяців тому контрольного пакета акцій "Кіргізгазу" Узбекистан без пояснення причин припинив подачу енергоносія на південь Киргизії.

"У зв'язку з цим ми домовилися з Міллером про початок будівництва газопроводу з північної частини нашої країни в південну. Російська компанія виділить на ці цілі 45 млрд рублів", - повідомив Атамбаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: