"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білоус: Зменшення кількості податків не спричинить значного скорочення податківців

Субота, 30 серпня 2014, 16:51

Від скорочення кількості податків не варто очікувати зменшення чисельності працівників фіскальних органів.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив голова Державної фіскальної служби (ГФС) Ігор Білоус, коментуючи урядову ініціативу про скорочення кількості податків з 22 до 9.

На питання щодо можливих скорочень штату Білоус відповів: "У нас була чисельність - понад 60 тис. працівників. Ми її вже скоротили на 10%, зараз скорочуємо ще на 7%. Ми не чекаємо податкової реформи, а вже скорочуємо штат. Але скільки вивільниться персоналу з податкового напрямки, ми не підраховували".

"Якщо ви уважно читали концепцію (податкової реформи - ред.), то, очевидно, помітили, що відбувається трансформація 22 податків в 9, в основному шляхом їх об'єднання. Тому прямій пропорції між скороченням податків і зменшенням чисельності працівників я б не чекав. Про такий пропорції можна говорити лише після збільшення кількості електронних сервісів", - сказав глава ГФС.

Реклама:

"Не можу сказати, що скорочу вдвічі кількість податківців. Такого не буде", - додав глава податкової.

Також, за словами Білоуса, дуже важко скорочувати чисельність працівників митниці, оскільки там і так критичне становище з кадрами: раніше в митній службі працювало 18 тис. осіб, а зараз - 10,5 тис.

"Причому на прикордонних митницях важливий "дзеркальний ефект": на нашій стороні кордону митників має бути стільки ж, скільки на протилежній. А у нас їх на 30-40% менше, оскільки товариш Клименко роками знищував митницю як таку. У результаті українська сторона створює "затори" на кордоні. Зараз ми перебрасываем частина людей в митні органи", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!