Український імпорт в країни ЄС зріс на 14% - Баррозу

Субота, 30 серпня 2014, 15:53

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу відзначає позитивний вплив ряду заходів, зроблених Єврокомісією для надання підтримки економіки України.

Про це він сказав журналістам у суботу після зустрічі з президентом України Петром Порошенко в Брюсселі, нагадавши, що пакет заходів допомоги на загальну суму в 11 млрд. євро був схвалений Єврокомісією ще в березні цього року.

Одним із дієвих механізмів допомоги президент ЄК назвав введені з 15 травня односторонні торгові заходи, які передбачають скасування 98% імпортних мит на українські товари в ЄС.

"Односторонні торговельні заходи, запропоновані Єврокомісією, привели до зростання на 14% поставок українських товарів до ЄС за останні місяці", - сказав Баррозу.

Реклама:

Він також нагадав, що Єврокомісія створила Групу підтримки для забезпечення допомоги українському уряду в здійсненні необхідних реформ.

Баррозу нагадав про те, що перед Києвом стоять важливі завдання, як у здійсненні економічних реформ, так і політичних, і, перш за все, конституційної, а також дій по децентралізації влади.

"Ми очікуємо, що майбутні вибори допоможуть прискорити такі реформи", - сказав він.

Баррозу також нагадав, що Єврокомісія готова надати допомогу в організації наприкінці нинішнього року конференції донорів для України, яка повинна включати в себе, в тому числі, питання реконструкції зруйнованої інфраструктури східних регіонів країни.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!