"Укртелеком" можуть відключити в Севастополі через борги - джерело

П'ятниця, 29 серпня 2014, 14:51

Український оператор фіксованого зв'язку "Укртелеком", що належить Ринату Ахметову, найближчим часом може припинити обслуговування абонентів на території Севастополя через борги перед локальними постачальниками електроенергії. 

 Про це "ИТАР-ТАСС" розповіло джерело, знайоме з ситуацією в галузі надання послуг зв'язку в Севастополі, і підтвердив начальник управління зв'язку та інформаційних технологій уряду Севастополя Вадим Дворяненко.

Джерело уточнило, що "Укретелеком" заборгував постачальникам близько 45 млн рублів з ​​1 червня 2014 року, коли в Криму і Севастополі припинили приймати оплату в українській гривні.

У підприємства немає рублевих рахунків, щоб отримувати абонентську плату. У зв'язку з цим заборгованість абонентів перед "Укртелекомом" становить близько 80 млн рублів.

Реклама:

"Підприємство перестало платити своїм постачальникам комунальних послуг. Зокрема, не платить постачальникам електроенергії", - пояснило джерело.

"Локальні партнери не приймають гривні, а оператор не має рублевих рахунків і знаходиться в правовому полі іншої держави, і в результаті базові станції можуть бути відключені від електропостачання", - додав він.

В "Укртелекомі" на запит не відповіли. Раніше в компанії заявляли, що у компанії відсутня можливість здійснювати повноцінне та оперативне технічне обслуговування об'єктів зв'язку, проводити будь-які розрахунки на території півострова відповідно до українського законодавства.

"У зв'язку з достроковим рішенням про припинення обігу української національної валюти на півострові, оператор опинився в умовах правового вакууму. На жаль, в даний час, оператор позбавлений можливості самостійного (без підтримки влади)  правового вирішення виниклих проблемних питань", - повідомляв оператор.

Число абонентів фіксованого зв'язку "Укртелекому" на території Севастополя становить 129 тисяч.

25 серпня державний оператор фіксованого зв'язку "Севтелеком", який раніше обслуговував федеральні і міські органи влади, отримав номерну ємність на 150 тис абонентів в коді +7 8692 та ліцензії на надання послуг місцевого телефонного зв'язку.

Повідомлялося, що абонентам "Укртелекому" буде запропоновано переукласти договори на перехід до російського "​​Севтелекому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: