ЦВК просить Кабмін виділити 981 мільйон на вибори Ради

Четвер, 28 серпня 2014, 17:08

Центральна виборча комісія просить Кабінет Міністрів виділити 980,88 млн гривень державних коштів для підготовки проведення позачергових виборів до Верховної Ради 26 жовтня.

За відповідне рішення під час засідання одноголосно проголосували 13 членів ЦВК.

З цієї суми на підготовку проведення виборів необхідно 976,4 млн гривень, а 4,48 млн гривень - на модифікацію, настройку та технічний супровід інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

"На запитання "Звідки брати гроші?" існує два джерела: закон про державний бюджет і державний резерв. Це питання буде вирішуватися вже Кабміном. Але, на мій погляд, оптимальне рішення - це внесення змін до держбюджету. Я сподіваюся, що окремою строчкою ці кошти будуть виділені", - сказала заступник голови комісії Жанна Усенко-Чорна.

Реклама:

Вона також зазначила, що при розрахунку коштів ЦВК виходив з орієнтованої кількості партій, які гіпотетично можуть взяти участь у виборах, а саме: близько 20 партій і близько 25 кандидатів у різних округах.

За словами Усенко-Чорної, в даний час на рахунку у ЦВК є 23,087 млн гривень, виділених Кабміном раніше на випадок проведення проміжних виборів депутатів різних рівнів.

На майбутніх виборах голосувати зможуть жителі всіх областей України (включаючи Донецьку та Луганську), крім анексованого Росією Криму.

Крім того, ЦВК визнала такими, що втратили силу свої постанови №758 від 31 травня 2014 року, №776 від 6 червня 2014 року і №783 від 12 червня 2014 року.

Як повідомлялося, 27 серпня Порошенко підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 7 скликання і призначив позачергові вибори на 26 жовтня.

ЦВК розраховує на 140 млн гривень економії з необхідних 986 млн гривень на позачергові вибори Ради.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: