"Енергоатом" і Westinghouse поговорили про розширення співпраці

Четвер, 28 серпня 2014, 15:53

Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський та президент компанії Westinghouse Electric по ринках Європи, Близького Сходу і Африки Ів Браше обговорили питання розширення співпраці та реалізацію поточних спільних проектів.

Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому".

"У тому числі сторони обговорили проект диверсифікації поставок ядерного палива на українські АЕС", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, сторони обговорили впровадження ряду наукомістких заходів в рамках комплексної програми підвищення безпеки. Вона вимагає застосування нових експериментальних даних і досвіду інших ядерних держав, що експлуатують енергоблоки, аналогічні тим, що працюють на українських АЕС.

Реклама:

"Під час зустрічі також йшлося про можливість обміну фахівцями, в першу чергу інженерно-технічного персоналу, що дозволить більш глибоко вникнути у технологію", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, Westinghouse постачає тепловиділяючі зборки на АЕС України в рамках політики диверсифікації постачальників ядерного палива.

Співпраця ДП НАЕК "Енергоатом" з Westinghouse була розпочата в рамках міжурядової угоди між США і Україною від 2000 року по кваліфікації ядерного палива для України і продовжена в рамках комерційного контракту, підписаного в 2008 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: