Нацбанк може зняти обмеження на зняття коштів з депозитів

Четвер, 28 серпня 2014, 11:52

Національний банк розглядає можливість зняття обмежень на депозитному ринку, які діють до 1 вересня.

Про це повідомила прес-служба регулятора, посилаючись на заяву голови НБУ Валерії Гонтаревої на зустрічі з керівниками 40 найбільших банків України щодо врегулювання ситуації на валютному ринку.

Нагадаємо, Нацбанк постановою встановив максимальну суму зняття клієнтами коштів із депозитних і поточних рахунків, окрім видачі готівки у формі зарплат, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на рівні 150 тисяч гривень із 1 червня до 1 вересня.

Цим же рішенням регулятор подовжив до вересня заборону на продаж готівкової валюти для фізосіб понад 15 тисяч гривень, на зняття валютних коштів із рахунків через каси й банкомати понад 15 тисяч гривень на добу, на дострокове погашення валютних кредитів резидентами, купівлю-продаж валюти на міжбанківському ринку без поставки валют, випуск банками депозитних сертифікатів.

Реклама:

"Під час зустрічі Гонтарева обговорила з банкірами ситуацію на депозитному ринку й доцільність зняття обмежень відповідно до постанови правління НБУ від 30 травня №328 "Про врегулювання діяльності фінансових установ і проведення валютних операцій", - йдеться в повідомленні НБУ.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!