"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк пропонує Меркель допомогти із залученням партнерiв до управлiння ГТС

Середа, 27 серпня 2014, 13:53

Прем'єр-мiнiстр України Арсенiй Яценюк звернувся до канцлера Нiмеччини Ангели Меркель та лiдерiв iнших країн ЄС iз пропозицiєю провести конкурс iз залучення партнерiв до управлiння українською газотранспортною системою (ГТС).

Про це вiн сказав перед початком засiдання Кабiнету мiнiстрiв у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я звернувся до канцлера Нiмеччини та до наших захiдних партнерiв iз тим, щоб провести публiчний конкурс щодо залучення iноземних iнвесторiв до управлiння українською ГТС", - сказав він.

Як повiдомлялося, прем'єр України та федеральний канцлер Нiмеччини 23 серпня в Києвi обговорили питання енергетичної безпеки та залучення нiмецьких енергетичних концернiв до розвитку української енергетичної iнфраструктури.

Реклама:

Ранiше мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi України Юрiй Продан повiдомив, що Україна планує до кiнця поточного року пiдготуватися до проведення конкурсу iз залучення європейських та американських партнерiв до управлiння ГТС i ПСГ.

Продан додав, що на початку вересня Мiненерговугiлля планує провести круглий стiл або конференцiю, на якiй презентує європейським та американським колегам плани щодо реформування управлiння ГТС у рамках цього заходу.

Мiнiстерство розраховує почути зауваження та побажання, якi можуть вплинути на пiдготовку до проведення конкурсу.

Уряд як автор законопроекту про реформування ГТС планує створити двi компанiї, що обслуговуватимуть ПСГ i ГТС, за участю американських та європейських партнерiв.

Документ знiмає обмеження на передачу в оренду або концесiю магiстральних газопроводiв i ПСГ пiдприємству/пiдприємствам на платнiй основi без права вiдчуження для здiйснення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!