Колесніков вибиває через Раду пільги для своїх свиноферм у зоні АТО

Середа, 27 серпня 2014, 09:01

Народний депутат від Партії регіонів Денис Омельянович у серпні зареєстрував законопроект про пільги для агробізнесу, що перебуває у зоні АТО.

Про це пише Олексій Грибановський у "Діловій столиці".

Цей проект допоможе фірмі "АПК-Інвест" Бориса Колеснікова врятуватися від краху.

Як пише видання, законопроект Омеляновича пропонує поширити пільговий режим на сільгоспвиробників, які зареєстровані і проводять діяльність у зонах проведення АТО.

Реклама:

Проект пропонує реструктуризувати кредити агрокомпаній, ввести мораторій на звернення стягнення на майно та встановити заборону на проведення податківцями планових та позапланових перевірок і начислення штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків.

Для "АПК-Інвеста" найсуттєвішим є пункт про реструктуризацію кредитів. Ним пропонується їх пролонгація з фіксацією кредитної ставки. Водночас валютні кредити пропонується перевести у гривневі по пільговому курсу.

За інформацією видання, станом на літо цього року, "АПК-Інвест" заборгував банкам за довгостроковими кредитами понад 1 млрд грн. і більша частина цих боргів припадає на державний Укрексімбанк, який під час правління Януковича прокредитував фірму на 700 млн грн з відсотковою ставкою всього 9,5% річних.

Таким чином, у разі ухвалення законопроекту Омельяновича "АПК-Інвест" зможе фактично заморозити розрахунки по кредиту перед державним банком і захистити себе від втрати заставного майна - м’ясокомбінату, комбікормового заводу, двох свинокомплексів та інших активів.

Денис Омелянович є почесним президентом донецької компанії "АПК-Інвест", яку він очолював раніше. Власником цього підприємства є екс-віце-прем’єр Борис Колесніков.

Наприкінці липня цього року Колесніков заявив, що фірма "АПК-Інвест" припинила виробництво. Як уточнив представник компанії на умовах анонімності, поголів’я ціле, однак забій тварин припинився.

20 серпня Торговий дім "М’ясна весна" повідомив, що недоотриманий дохід через нестабільну ситуацію на Сході України склав понад 13 млн грн. Закрито 76 із 105 магазинів, пошкоджені торгові приміщення, обладнання. Також псується сама продукція через неможливість її вивезення.

"АПК-Інвест" займає близько 18% ринку промислового виробництва свинини. Основні виробничі потужності компанії розташовані у Красноармійському, Костянтинівському і Олександрівському районах Донецької області.

Всі вони знаходяться у зоні проведення АТО. Поки що лише Олександрійський район перейшов під контроль українських сил, і на його території вже не ведуться бойові дії.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: