Фідобанк проінвестує виведення Промекономбанку з ринку

Вівторок, 26 серпня 2014, 20:53

Фідобанк виступив інвестором неплатоспроможного Промекономбанка з метою його виведення з ринку.

Як повідомляється в прес-релізі Фідобанка, виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 28 липня визнала Фідобанк переможцем конкурсу серед кваліфікованих інвесторів.

Підписання договору про передачу активів і зобов'язань, а також договору поступки прав за договорами іпотеки відбулося 22 серпня.

За умовами договорів, Фідобанк прийняв зобов'язання Промекономбанка за вкладами і договорами банківських рахунків фізичних осіб в розмірі до 200 тисяч гривень в еквіваленті, а також кредити юридичних і фізичних осіб та права вимоги на забезпечення за цими кредитами, за винятком валютних іпотечних кредитів фізичних осіб.

Реклама:

Згідно з повідомленням, оскільки більшість клієнтів неплатоспроможного банку проживають в зоні проведення антитерористичної операції, для безпеки клієнтських заощаджень і спрощення виплат, кошти будуть виплачуватися з використанням Фідомаркета - фінансової інтернет-платформи Фідобанку.

Кошти нараховуватимуть на спеціально відкриті для клієнтів рахунки у валюті вкладу за договором в розмірі суми вкладу і нарахованих відсотків на дату введення тимчасової адміністрації, але не більше еквівалента в розмірі 200 тисяч гривень.

За вкладами, термін дії яких не завершений, Фідобанк забезпечуватиме нарахування відсотків.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: