"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк видав банку Єфремова кредитів на 51 мільйон

Вівторок, 26 серпня 2014, 17:30

"Український комунальний банк", що входить до групи невеликих банків і який ЗМІ пов'язують з "регіоналом" Олександром Єфремовим, залучив у Національного банку кредити на суму 51 мільйон гривень.

Про це повідомила прес-служба установи, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, банк має намір одержати ще 83 млн гривень.

Як повідомлялося, СБУ перевіряє, чи причетний голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов до фінансування тероризму на Сході України.

Реклама:

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив заступник голови СБУ Віктор Ягун.

Однак, за його словами, кримінального провадження проти зазначених осіб не ведеться.

"Немає, є провадження щодо фінансування терористичної діяльності і в рамках цього перевіряється вся інформація, яка накопичується, в тому числі і по персоналіях, які ви назвали", - додав він.

Ягун зауважив, що підставою для перевірки стало те, що низка заводів на контрольованій бойовиками території не грабуються і не піддаються обстрілу, тим часом як сусідні будівлі стоять зруйновані.

"Почали розбиратися і зрозуміли, що хтось комусь за щось платить. Фактично такий бізнес на війні", - сказав заступник голови СБУ.

За інформацією СБУ, є імовірність, що частина місцевих олігархів на Донбасі брала участь у фінансуванні тероризму, але це повинно довести слідство і встановити суд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: