Казахстан припиняє виробництво автомобілів "ЗАЗ" через норми МС

Вівторок, 26 серпня 2014, 13:53

Казахстанська AllurGroup до кінця III кварталу планує припинити виробництво автомобілів ZAZ Chance на своїх потужностях.

Про це зазначається в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Виробництво моделі Chance буде зупинено у зв'язку з введенням нових норм технічного регламенту (Митного союзу щодо безпеки транспортних засобів), які набувають чинності з 1 січня 2015 року, а також за нестабільної ситуації на території України", - наголошується в повідомленні компанії.

Передбачається, що останній машинокомплект буде зібрано наприкінці III кварталу. Запасні частини на автомобілі постачатимуть доти, доки на них буде попит, або доки ситуація в Україні не буде цілковито складною, йдеться в повідомленні.

Реклама:

У зв'язку зі сформованою ситуацією, компанія не планує скорочувати робочі місця, а фахівці, задіяні у виробництві автомобілів Chance, будуть пересаджені на ділянки виробництва SsangYong і Peugeot.

На заводі "АгромашХолдинг" (у складі AllurGroup, займається виробництвом ZAZ Chance) були скориговані плани виробництва, що нададуть можливість скоротити до мінімуму витрати, пов'язані із скороченням випуску цих автомобілів.

Так, найближчим часом компанія має намір збільшити обсяг виробництва автомобілів SsangYong і Peugeot.

З початку поточного року "АгромашХолдинг" випустив 125 автомобілів ZAZ Chance, у 2013 році було вироблено 1,976 тис. цих автомобілів.

"Зараз компанія AllurAuto проводить фінальні переговори з альтернативним брендом ZAZ в тому ж ціновому сегменті. Коли буде можливість озвучити нового партнера, ми обов'язково це зробимо. Зараз ми обмежені угодою про конфіденційність", - процитовано в прес-релізі слова президента AllurGroup Андрія Лаврентьєва.

Українська корпорація "УкрАвто" раніше заявляла, що Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ), яий входить до її складу, може зупинити роботу у вересні. У липні 2014 року порівняно з червнем "ЗАЗ" скоротив виробництво автотранспорту майже в 90 разів - до 8 одиниць, що фактично означає простій підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: