"Нафтогаз" повернув "Газпрому" плату за транзит

Вівторок, 26 серпня 2014, 09:44

"Нафтогаз України" повернув "Газпрому" доплату в 10,54 млн доларів за транзит газу в липні.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише "Прайм".

"НАК "Нафтогаз України" не прийняла 10,54 млн доларів, перераховані ВАТ "Газпром" в якості доплати за транзит російського газу по території України в липні, і повернула платіж відправнику", - йдеться в повідомленні.

Українська компанія відзначає, що "сформована ситуація пов'язана з різночитаннями між компаніями щодо визначення розміру ставки транзиту по території України".

Реклама:

"Раніше "Газпром" перерахував аванс за послуги транзиту. Формула розрахунку транзитного тарифу враховує ціну газу, що поставляється російською компанією для України. За розрахунками "Нафтогазу", аванс ще не був витрачений в повному обсязі", - зазначає українська компанія.

За підрахунками "Нафтогазу", з 16 червня 2014 року, коли "Газпром" припинив подачу газу для українських споживачів, обсяг транзиту газу з Росії по території України становив 11,6 млрд кубометрів.

21 серпня в "Нафтогазі України" заявляли, що вважають "помилковим" додатковий платіж "Газпрому" за липневі транзитні обсяги газу.

Раніше офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов говорив, що "Газпром" доплатив "Нафтогазу України" 10,54 млн доларів за липневі транзитні обсяги газу через українську територію, незважаючи на борги України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!