Відновлення доріг на Донбасі коштуватиме понад два мільярди

Четвер, 21 серпня 2014, 13:25

Понад 2,15 млрд грн необхідно для відновлення об’єктів дорожної інфраструктури, пошкоджених чи загалом зруйнованих в ході бойових дій на сході України.

 Про це заявив керівник "Укравтодору" Сергій Підгайний, повідомляєпрес-служба відомства.

"Зазначена сума є орієнтовною, оскільки повноцінні обстеження поки що проведені лише на звільнених від терористів територіях. Обсяги ж руйнувань в місцях, де ще ведуться бойові дії, поки що не встановлено через загрозу життю дорожників", – повідомив він.

За його словами, на даний час руйнувань різного ступеню складності зазнали майже 962 км автомобільних доріг загального користування, з яких близько 250 км – у Донецькій області та понад 712 км – у Луганській, а також 20 мостів і шляхопроводів, загальна довжина яких становить 2101 погонний метр.

Реклама:

За попередніми даними, вартість робіт з відновлення інфраструктури у Донецькій області становитиме 735 млн грн, а у Луганській – 1 млрд 423 млн грн.

"Через зазначені руйнування відрізаними від світу залишилось декілька населених пунктів Донецької області. Для того, щоб забезпечити з ними шляхи сполучення було організовано понтонні переправи та під’їзні дороги до них", – зауважив Підгайний.

Крім того, в обох областях на низці автомобільних доріг, як державного так і місцевого значення, вже розпочаті роботи з розбирання блокпостів, розчищення проїзної частини та узбіч від залишків техніки, боєприпасів, ґрунту та іншого сміття.

"Наші спеціалісти проводять заміну зруйнованих дорожніх знаків і металевого бар’єрного огородження, а також здійснюють ямковий ремонт дорожнього покриття для забезпечення належної безпеки руху", – сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: