"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росспоживнагляд взявся за McDonald's

Четвер, 21 серпня 2014, 09:43

Управління Росспоживнагляду по Москві закрило чотири заклади McDonald's в столиці.

Про це йдеться в повідомленні відомства, пише "УНІАН".

Відомство послалося на те, що за результатами контрольно-наглядових заходів у цих точках громадського харчування виявило численні порушення вимог санітарного законодавства.

Чиновники не деталізують претензії до McDonald's.

Реклама:

За фактами порушень порушено справи про адміністративні правопорушення, матеріали готуються для передачі в суд, який і визначить термін дії заборони на роботу ресторанів (максимум 90 днів).

Столичне управління Росспоживнагляду обіцяє продовжити перевірки закладів американської мережі: у столиці налічується 160 ресторанів McDonald's, або більше третини всіх закладів мережі, що працюють в Росії.

У російському офісі McDonald's повідомили, що вивчають суть претензій, щоб визначити дії для якнайшвидшого відкриття ресторанів.

Не виключено, що перевірки закладів McDonald's пройдуть по всій країні. Місяць тому глава Росспоживнагляду Анна Попова заявляла, що у відомства "з'явилися претензії з якості та безпеки продукції всієї мережі". 

Більш того, як повідомив один з федеральних чиновників, поточні перевірки McDonald's йдуть за дорученням уряду країни.

"Тому ресторани одразу ж закрили, хоча при планових перевірках спочатку видається припис про усунення порушень", - пояснив співрозмовник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: