Мельбурн очолив список найкращих для життя міст, Київ на 124 місці - Economist

Середа, 20 серпня 2014, 13:19

Рівень життя в Москві, Санкт-Петербурзі та Києві істотно погіршився за минулий рік на тлі кризи в російсько-українських відносинах.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit (EUI) - аналітичним підрозділом британського журналу The Economist.

У дослідженні наголошується, що "події в Україні викликали ланцюгову реакцію" в цих містах.

Business Insider пояснює, що в Росії йдеться про такі чинники, як ослаблення курсу рубля і посилення інфляції, негативна динаміка цін на житло на вторинному ринку, а також відсутності стабільності в цілому.

Реклама:

При цьому за останні п'ять років показники комфорту для Санкт-Петербурга і Москви знизилися на 3,3%, для Києва - на 17,8%, ці міста зайняли в списку з 140 назв відповідно 70-е, 73-е і 124-е місця.

Більш плачевну динаміку, ніж у українській столиці, продемонстрували лише Тріполі (-18,1%, 132-я позиція) і Дамаск який замкнув список Дамаск (-28,3%).

Лідером за привабливістю серед провідних міст світу в четвертий раз став Мельбурн.

На другому місці опинився Відень, в першу п'ятірку також увійшли три канадських міста - Ванкувер (3), Торонто (4) і Калгарі (5/6), причому 5-6 місця з Калгарі розділила Аделаїда (Австралія).

Привабливість того чи іншого роду оцінюють за такими параметрами, як соціальна стабільність, безпека, медичне обслуговування, культурна інфраструктура і екологія. До кращих містам Economist відніс ті, які розташовані в багатьох країнах і не надто густо заселені.

В цілому індекс комфорту проживання в містах світу з 2009 року впав на 0,7%, зниження цього індикатора відзначено в 50 з 140 найбільших міст. Показник стабільність та безпеки опустився на 1,3% за п'ять років.

Десятку кращих поповнили в порядку убування Сідней, Гельсінкі, Перт (Австралія) і Окленд (Нова Зеландія).

Лондон - "рідне" місто EUI - опинився в числі найменш привабливих в Європі, зайнявши третю сходинку з кінця в цьому регіоні. На думку аналітиків The Economist, гірше європейцям доводиться лише в Лісабоні і Афінах.

В кінці списку, крім Дамаска і Тріполі, розташувалися Дакка (Бангладеш), Порт-Морсбі (Папуа - Нова Гвінея), Лагос (Нігерія) та ряд інших азіатських і африканських міст.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!