Швейцарія відмовилася допомогти ЄС обійти російське ембарго

Середа, 20 серпня 2014, 08:48

Швейцарія відповіла відмовою на пропозиції, що надійшли з ряду країн ЄС постачати через її територію різні продукти харчування в обхід введеної раніше Москвою заборони.

Про це повідомила у вівторок американська газета The Wall Street Journal, пише "Прайм".

Вона наводить заяву офіційного представника швейцарського федерального управління сільського господарства Юрга Йорді, за словами якого всі подібні прохання були відкинуті.

Він зазначив, що в управління зверталися постачальники фруктів, овочів та інших продуктів харчування. Назви фірм він не навів.

Реклама:

Як вказує видання, приводом для відмови стало те, що Швейцарія повинна упевнитися в повній відповідності продукції, що поставляється через її територію продукції наявним стандартам, проте зробити це неможливо, якщо вона обробляється в інших країнах.

"Раніше Швейцарія обіцяла протидіяти спробам Росії використовувати її територію для обходу санкцій з боку західних держав", - відзначає The Wall Street Journal.

Видання нагадує, що введене раніше Москвою ембарго на поставки ряду видів продуктів харчування з країн Євросоюзу не торкнулося Швейцарії, так як та, в свою чергу, не застосовувала широких санкцій проти Росії.

"Кава і сир входять до числа найбільш популярних товарів, які Швейцарія поставляє до Росії, в минулому році обсяг їх експорту досяг майже 200 млн швейцарських франків (221 млн доларів) або 2,4% від сумарних продажів продуктів харчування за кордон", - підкреслює газета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: