"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Одеському НПЗ почали скорочувати персонал

Субота, 2 серпня 2014, 11:12

На Одеському НПЗ почалася процедура скорочення персоналу.

Про це йде мова в наказі від 28 липня, підписаному генеральним директором ОНПЗ Марком Епштейном, копія якого знаходиться в розпорядженні OilNews.

"У зв'язку із зміною організації роботи через відсутність сировини на Одеському НПЗ, простою потужностей з 1 жовтня вступить в силу новий штатний розклад, який передбачає скорочення персоналу", - йдеться в документі.

В наказі, зокрема, перед начальниками управлінь ставиться завдання попередити персонал про зміну штатного розкладу.

Реклама:

Працівників, які підлягають скороченню, необхідно попередити за 2 місяці до скорочення письмово.

Також, згідно з формальною нормою наказу, співробітникам, які звільняються повинна бути запропонована альтернативна посада. В разі її відсутності або відмови співробітника повинен бути складений відповідний акт.

Нагадаємо, в квітні було прийнято рішення про скорочення персоналу на 70% через консервацію підприємства.

На сьогодні залишається невідомо точно, кому належить підприємство. До березня 2014 воно належало офшорним структурам Сергія Курченка. Проте зважаючи тиску на ВЕТЕК міліції, що розслідує діяльність цієї групи, російський банк ВТБ заявив про права на майно НПЗ, які він отримав в якості застави під кредити, видані ВЕТЕК.

У той же час в травні на посаду голови правління Одеського НПЗ був призначений М. Епштейн, якого пов'язують з Євгеном Калініним - одним з топ-менеджерів в бізнесі Курченка.

На даний момент, за словами очевидців, на НПЗ присутня охорона відразу кілька структур - міліції, ВТБ і, за деякими даними, групи "Приват", якій НПЗ повинен за послуги з перевалки нафти і нафтопродуктів.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: