"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада Китаю звинуватила Mercedes в маніпуляції цінами

Понеділок, 18 серпня 2014, 20:53

Автоконцерн Mercedes-Benz був визнаний винним в маніпулюванні цінами на запасні частини після розслідування, проведеного владою Китаю.

Про це повідомляє Державне агентство Сіньхуа, пишуть "Вести.ru".

Як наголошується, регулятори звинуватили підрозділ німецького Daimler, що випускає автомобілі класу люкс, в зловживанні контролю над поставками запчастин.

При цьому в повідомленні нічого не зазначається про те, яке покарання понесе німецький концерн. BMW, Audi і Chrysler також очікують обмежень в рамках антимонопольної кампанії, проведеної владою.

Реклама:

Закордонні компанії в сфері фармацевтики, технологій та харчовому секторі за останні місяці також потрапили під слідство.

Минулого тижня Європейська торгово-промислова палата в Китаї заявила, що її члени все частіше задаються питанням, чи були справедливими перевірки відносно іноземних компаній.

Антимонопольне відомство зацікавилося діяльністю таких компаній, як Microsoft Corp., Qualcomm Inc., Audi AG, Daimler AG і Chrysler. Проте в китайському Мінторгу не пов'язують динаміку інвестицій з проведеними розслідуваннями.

На думку представника Мінторгу КНР Шень Даньяна, наявність надлишкових виробничих потужностей у промисловому секторі КНР обумовлює падіння темпів зростання обсягів іноземних інвестицій в китайську економіку.

Інвестиції в сферу послуг і високотехнологічні галузі залишаються високими, заявив він.

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Китаю в липні 2014 року звалився на 17% щодо того ж місяця минулого року і становив 7,8 млрд доларів, свідчать дані міністерства торгівлі країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!