Швайка каже, що масового подорожчання хліба найближчим часом не буде

Понеділок, 18 серпня 2014, 16:54

Масового подорожчання хлібобулочних виробів в Україні найближчим часом не буде.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка журналістам в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Масового подорожчання не буде, це окрема діяльність окремих підприємств. Я розумію, що людям хочеться купувати дешеві сорти хліба і наше завдання сьогодні - збалансувати ринок так, щоб не було непередбачуваних речей", - повідомив міністр.

За його словами, зараз при міністерстві створено робочу групу, що обговорюватиме і регулюватиме це питання. Міністр уточнив, що під час формування цін на хліб необхідно враховувати кілька факторів.

Реклама:

"В Україні відбувається війна. У світлі того, що у нас відбувається подорожчання цін на газ, на пальне, ціни на хліб не можуть штучно фіксуватися на одному місці", - уточнив він.

Швайка також повідомив, що Мінагропрод працює над документом, який би зобов'язував пекарів використовувати борошно з аграрного фонду лише на соціальні сорти хліба.

"Борошно з Аграрного фонду має спрямовуватися на хліб простої рецептури, тобто на так звані соціальні сорти, що мають найбільший попит серед малозабезпечених верств населення", - зазначив він.

Як повідомлялося, з 18 серпня найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів "Київхліб" підвищив відпускні ціни на свою продукцію на 30-90 коп., залежно від сорту хліба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: