"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У СБУ пояснили, чому застосували санкції до Good Wine

Понеділок, 18 серпня 2014, 15:53

Служба безпеки України пояснила застосування Мінекономрозвитку спеціальної санкції до ТОВ "Бюро Вин".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, Службою безпеки виявлено порушення чинного законодавства під час ввезення в Україну алкогольної продукції.

За даними фіскальних органів України, ТОВ "Бюро Вин" в порушення вимог статті 227,4 Податкового кодексу неодноразово передавалися марки акцизного податку на адресу нерезидентів, які не є виробниками алкогольної продукції.

Реклама:

"Вказане підтверджувалося даними МЗС України. Загальна кількість протиправних операцій - 26, кількість переданих марок акцизного податку - 325 тисяч", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до законодавства України, 14 травня 2014 року СБУ офіційно поінформувала про ці факти Мінекономрозвитку. Це міністерство наказом від 06 червня 2014 року №655 застосувало до ТОВ "Бюро Вин" спеціальну санкцію у вигляді зупинення зовнішньоекономічної діяльності.

"У подальшому наказом Мінекономрозвитку від 23 липня 2014 року №857 змінено санкцію на індивідуальний режим ліцензування. Зазначена санкція передбачає додаткову сплату до держбюджету 0,2% від кожної партії імпортованого товару", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що у відповідь на відкрите звернення компанії голова СБУ взяв справу під особистий контроль з метою дотримання законності та недопущення корупційної складової.

"Валентин Наливайченко запропонував на наступному Антикорупційному форумі за участі громадськості проконтролювати цю справу на предмет відсутності корупції з усіх сторін. З цією метою на Форумі СБУ оприлюднить усі матеріали справи, які є в розпорядженні Служби", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше компанія "Бюро вин" звернулася до президента Порошенка, прем’єра Яценюка, міністра Мінекономрозвитку Шеремети, міністра фінансів Шлапака і керівника Фіскальної служби  Білоуса допомогти вирішити ситуацію з СБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!