Україна має намір залучити французів у справі проти "Татнафти"

Понеділок, 18 серпня 2014, 10:43

Міністерство юстиції України відібрало фірму Winston&Strawn LLP (Франція) для надання юридичних послуг та інтересів країни в справі за позовом ВАТ "Татнафта" (РФ).

Згідно з повідомленням міністерства на веб-порталі "Державні закупівлі", вартість акцептованої 14 серпня пропозиції становить 65 тисяч доларів (без ПДВ), передає "Інтерфакс-Україна".

Крім Winston&Strawn Мін'юст також розглядав можливість залучення для представлення інтересів України в Апеляційному суді Парижа іншої французької фірми - Foley Hoag LLP.

Як повідомлялося, Україна в міжнародному арбітражі програла спір російської "Татнафта" у справі "захоплення" акцій АТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.), що є спірним активом для України і Татарстану.

Реклама:

За словами міністра юстиції Павла Петренка, арбітражний трибунал 29 липня 2014 прийняв рішення про відшкодування Україною збитків на суму близько 100 млн доларів.

Україна має намір оскаржити це рішення. Апеляція повинна бути подана до 28 серпня.

При цьому "Укртатнафта" уже заявила про готовність компенсувати державі всі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням міжнародного арбітражного суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: