В Україні планують запровадити принцип "забруднювач платить"

П'ятниця, 15 серпня 2014, 17:22

В Україні планують запровадити принцип, за яким підприємець нестиме відповідальність за утилізацією упаковки, в якій знаходиться його продукція.

Про це йдеться у прес-релізі Держпідприємництва.

Як зазначається, на сьогодні в Україні діє принцип, по якому підприємства не несуть відповідальності за утилізацію використаної упаковки, в якій знаходиться їхня продукції. Ситуація, що склалася, є критичною та загрожує екологічній безпеці країни.

"Саме тому Держпідприємництво погодило, розроблений Мінприроди законопроект "Про упаковку та відходи упаковки", яким передбачається створення системи роздільного збирання, комплексної переробки та утилізації відходів упаковки", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Відтак, згідно з запропонованим проектом, для збирання та утилізації відходів будуть створені спеціальні акредитовані компанії, з якими підприємства укладатимуть договори щодо утилізації. Перелік компаній буде опублікований на сайті Мінприроди.

"На підтримку вищезазначеного законопроекту виступила і Американська Торгівельна Палата в Україні, яка листом до Держпідприємництва інформувала про те, що вказаний законопроект є вчасним та необхідним", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що такі системи розширеної відповідальності виробника сьогодні вже успішно функціонують в 27 країнах ЄС.

Окрім того, в АТП наголосили, що навіть Угодою про асоціацію між Україною та ЄС передбачено запровадження принципу розширеної відповідальності виробника в Україні протягом 5 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!