Intel інвестує 650 мільйонів в бездротові технології

Четвер, 14 серпня 2014, 20:53

Американський чипмейкер Intel придбав у Avago Technologies підрозділ Axxia Networking Business, що займається розробкою мережевих та інфраструктурних рішень для бездротових мереж.

Сінгапурська компанія отримає від Intel 650 мільйонів доларів, пишуть "Вести.ru".

Як наголошується, навесні цього року Avago Technologies поглинула напівпровідникового виробника LSI Corp за 6,6 млрд доларів.

Серед придбаних активів був підрозділ LSI Axxia, в якому працюють 650 чоловік. Тепер цей бізнес перейде Intel, завдяки чому корпорація зможе збільшити продажі чипів для бездротового обладнання.

Реклама:

За попередніми даними, угода між Intel і Avago повинна бути закрита в четвертому кварталі 2014 року. Виручка LSI Axxia в 2013 році становила 113 млн доларів.

Також цікаво, що частина колишніх активів LSI купує виробник жорстких дисків Seagate за 450 млн доларів. Йдеться про підрозділи Accelerated Solutions Division і Flash Components Division.

Інвестори позитивно відреагували на рішення Intel купити Axxia Networking Business. За підсумками торгів в середу, 13 серпня, акції корпорації зросли в ціні на 2,9% порівняно з попереднім днем і зупинилися на позначці 34,1 долара. З початку року цінні папери чіпмейкера подорожчали на 31%.

Чистий прибуток Intel за другий квартал 2014 року становив 2,8 млрд доларів, показавши зростання в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 40%. Виручка компанії за звітний період зросла 8% до 13,8 млрд доларів.

Операційний прибуток компанії за підсумками другого кварталу становив 3,8 млрд доларів проти 2,7 млрд доларів роком раніше.

Замовити сайт

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!