Країни МС готові провести в Мінську переговори щодо України

Четвер, 14 серпня 2014, 17:22

Президенти країн Митного союзу готові провести в Мінську зустріч із президентом України Петром Порошенком.

Про це заявив глава білоруської держави Олександр Лукашенко в четвер.

"Усі готові приїхати до Мінська", - сказав Лукашенко, слова якого наводять білоруські державні ЗМІ.

"Висловилися навіть за те, щоб якась інша сторона, припустимо, ЄС, США, якщо вони зацікавлені в нормалізації ситуації - економічної, військової і політичної, - давайте сядемо в Мінську і поговоримо. Ми нікого не відкидаємо. Це спільна позиція трьох президентів Євразійського економічного союзу", - наголосив білоруський лідер.

Реклама:

"Чекаємо. Захоче Україна обговорювати ці питання - ласкаво просимо", - зазначив Лукашенко.

Президент пояснив, що на зустрічі доцільно обговорити питання, пов'язані з підписанням Україною угоди про асоціацію з ЄС.

"Ми дуже насторожені цим і боїмося, щоб товари з Євросоюзу за нульовим митом через Україну не пішли до Білорусі, Росії та Казахстану і не задушили наших економік. Це природно, це - побоювання будь-якої держави", - сказав він.

Крім того, за словами білоруського президента, обговорення потребує і тема введення Росією ембарго на постачання деяких товарів.

"Я сказав своїм колегам: давайте запропонуємо Петру Порошенку, нехай підключається до обговорення цих проблем та інших, які є в Україні, якщо він цього бажає, обговоримо ці питання, їх усе одно не обійти", - зазначив Лукашенко.

"Для України вони вкрай важливі, тому що Росія потихеньку закриває постачання з України деяких товарів. Ось нещодавно пролунало питання вже про алкоголь, ще раніше - молочка, м'ясна продукція", - додав він.

"Прийме вона рішення обговорювати ці проблеми - зустрінемося, обговоримо, не прийме - це її право", - сказав білоруський лідер.

"Ще раз наголошую: ми готові, щоб сюди приїхали і брали участь в обговоренні цих проблем і європейці, і американці, і африканці - хто завгодно, аби було якесь зрушення", - наголосив Лукашенко.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: