"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна чекає другий транш від МВФ наприкінці серпня - Шеремета

Четвер, 14 серпня 2014, 12:42

Україна чекає другий транш від МВФ наприкінці серпня, оскільки усі необхідні умови для цього виконані.

На цьому наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета у ході прямого ефіру програми "Від першої особи"  на радіо Ера.

"Практично всі заходи, які були необхідні для отримання другого траншу  від МВФ виконані, тому ми чекаємо цей транш у 1,5 млрд. дол. Ми очікуємо формального рішення директорів Фонду, яке відбудеться у двадцятих числах серпня. Міжнародні фінансові організації - такі як МВФ і Світовий банк - рухаються у тандемі, і якщо ми отримали позитивне рішення Світового банку, то ми маємо достатньо багато підстав очікувати позитивне рішення і від МВФ також", - сказав Шеремета.

Він нагадав, що 8 серпня з директором Світового банку була підписана угода про першу позику на політику розвитку у фінансовому секторі на 500 млн. дол.

Реклама:

Таким чином, за словами очільника Міністерства, у серпні Україна розраховує отримати від міжнародних фінансових установ близько 2 млрд. дол. надходжень, що дозволить направити зусилля на макроекономічну стабілізацію.

"Взагалі  всі ці гроші підуть у бюджет. Тобто фактично на всі бюджетні витрати у нас буде ще плюс 2 млрд. дол.", - пояснив Міністр.

Але, разом з тим, керівник Мінекономрозвитку зауважив, що вважає цілком справедливими і актуальними вимоги міжнародних фінансових установ і, перш за все, українського суспільства рухатися швидше шляхом реформ. Також він акцентував на готовності українського Уряду до прискорення проведення реформ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: