Україна здатна забезпечити продовольством східні регіони - Швайка

Середа, 13 серпня 2014, 20:48

Україна здатна самотужки забезпечити продовольством східні регіони.

Про це у середу на брифінгу заявив міністра аграрної політики та продовольства Ігор Швайка, повідомляє прес-служба міністерства.

Як зазначається, станом на 12 серпня за підтримки Держсільгоспінспекції, департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій постраждалим жителям Донбасу та військовослужбовцям в зоні АТО направлено орієнтовно 1110 тонн допомоги продуктами харчування та до 18 тонн гуманітарної допомоги.

"Допомога надходила безпосередньо, як від потужних сільськогосподарських та переробних підприємств, так і від фермерських, а також від населення і селищних рад", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"Одне з головних завдань міністерства - забезпечення продовольчої безпеки країни. І Мінагрополітики щодня системно працює над виконанням цього завдання, безкоштовно постачаючи продукти харчування у Донецьку та Луганську області", - заявив Швайка.

"Завтра зранку до Луганської області буде відправлено гуманітарну допомогу з Києва, а також з Харкова та Дніпропетровська. Пунктом призначення стане місто Щастя", - додав він.

Міністр наголосив, що робота з постачання гуманітарної допомоги у східні регіони триває постійно, без будь-якого афішування, як це робить Росія.

"Ми самі спроможні забезпечити наших громадян продуктами харчування та гуманітарною допомогою. Найкращою допомогою від сусіда-агресора стало б звільнення Росією Донбасу", - зазначив Швайка.

Також, під час брифінгу міністр підбив попередні підсумки збору ранніх зернових та зернобобових культур.

Станом 12 серпня 2014 року ранні зернові та зернобобові культури зібрані на площі 9,4 млн га або 96% до прогнозу, намолочено - 34,0 млн тонн зерна при середній урожайності 36,2 центнери з гектара, яка на 4,7 центнери з гектара вища відповідного періоду минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!