"Укртранснафта" спростовує інформацію щодо переробки технічної нафти

Вівторок, 12 серпня 2014, 20:58

ПАТ "Укртранснафта" спростувала інформацію щодо переробки технічної нафти.

Про це йдеться в повідомленні "Укртранснафти".

У компанії заявили, що переробка витіснених обсягів нафти не здійснювалась.

"Оскільки згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 30 вересня 2014 року № 1483-р "Деякі питання діяльності НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Укртранснафта" Товариство може проводити комерційні операції з нафтою, яка використовується для виробничо-технологічних потреб, тільки за погодженням з Кабміном", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
 
 

"Всі обсяги нафти які були витіснені з нафтопроводів Товариства, на даний час знаходяться на відповідальному зберіганні в резервуарних парках Товариства, а також суміжних підприємств: ПАТ "Укртатнафта", ВАТ "НПК-Галичина" і ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", оскільки ємностей резервуарного парку ПАТ "Укртранснафта" недостатньо для зберігання обсягу технологічної нафти, що був витіснений з непрацюючих нафтопроводів", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Українська правда" писала, що Органи прокуратури порушили кримінальне провадження за фактами порушень закону при викачуванні технічної нафти з системи трубопроводів "Укртранснафти".

Цю інформацію підтвердив генеральний прокурор Віталій Ярема. За його словами, ідеться про "недотримання тендерних процедур при викачуванні технічної нафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: