"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Автодилери РФ запропонували заборонити держзакупівлі машин західних марок

Вівторок, 12 серпня 2014, 12:17

Російські автодилери підготували пропозицію уряду про заборону держзакупівель автомобілів з країн, які ввели санкції проти Росії.

Як повідомляє газета "Коммерсант", пропозиція стосується і моделей, збірка яких локалізована в Росії.

Інші учасники ринку вважають, що така заборона вдарить по внутрішньому виробництву, а не по іноземних автоконцернах.

Свою пропозицію автодилери висунули після невизначеної загрози прем'єр-міністра Дмитра Медведєва ввести якісь "захисні заходи" в автопромі у відповідь на західні санкції.

Реклама:

Автодилерів злякала можливість заборони імпорту автомобілів взагалі, і вони вирішили самі запропонувати "найбільш адекватний варіант" відповіді.

Видання наводить роз'яснення президента групи компаній "Фаворит Моторс"  Володимира Попова.

"Ми побоюємося, що захисні заходи в автопромі будуть введені несподівано, як це було стосовно сільгосппродукції, фактично без консультації з ринком, і хочемо превентивно дати своє бачення ситуації", - сказав він.

За його словами, дилерська спільнота виступає проти будь-яких обмежень бізнесу, але якщо через політику вони неминучі, то потрібно придумати найбільш безболісний варіант. На думку авторів пропозиції, держзакупівлі можна буде компенсувати корейськими, китайськими або вітчизняними брендами.

Деякі експерти по авторинку не вірять в такі санкції. Зокрема, Володимир Беспалов з "ВТБ Капіталу" відзначає, що держава створювала такий клімат, щоб іноземні концерни з локалізованим в Росії виробництвом почували себе нарівні з вітчизняними компаніями.

Крім того, за оцінкою експертів, збиток від таких санкцій для іноземних автовиробників буде невеликим.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: