Франція може звернутися до СОТ щодо російських обмежень

Неділя, 10 серпня 2014, 14:46

Влада Франції не виключає передачі питання щодо російських обмеженнях на імпорт з ЄС на розгляд Світової організації торгівлі. 

Про це повідомив Ксав'є Белен, голова головного сільхозпрофсоюзу Франції - Національної федерації профспілок агровиробників (FNSEA), пише "ИТАР-ТАСС".

Він провів переговори на цю тему по телефону з президентом Франції Франсуа Олландом.

За його словами, президент повідомив йому в ході бесіди, що "не виключає передачі питання на розгляд Світової організації торгівлі, членом якої Росія є".

Реклама:

При цьому Олланд висловив сподівання, що в результаті "Росія відмовиться від оголошеної заборони".

Також в ході переговорів було вказано на необхідність "перевірити, що Москва не надасть особливих умов виходу на її ринок новим постачальникам" з Латинської Америки та Азії.

"В даному випадку слід провести необхідну експертну перевірку", - вважає Белен.

Глава профспілки фермерів також зазначив, що Франція має намір домагатися від Європейського союзу компенсації втрат, майбутніх у результаті введеної Росією заборони на ввезення сільгосппродукції з країн Європи.

"Франція вимагатиме від Європейського союзу вжиття заходів з управління кризою, передусім у сфері збуту фруктів і овочів, а також м'яса", - сказав глава профспілки.

За його даними, мова може йти про виплату фінансової компенсації виробникам за їх відмову виводити на ринки продукцію, яка там вже знаходиться в надлишку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: