"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" знову скупився на 12 мільйонів

Неділя, 10 серпня 2014, 11:19

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "НВП "Омега-Київ" на закупівлю низьковольтної електроапаратури для Южно-Української АЕС на суму 11,56 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено вимірювальні та реєструючи пристрої, упродовж 60 днів їх мають доставити на Южноукраїнське відділення ВП "Складське господарство" (м. Южноукраїнськ, Миколаївська обл.).

Власниками фірми "Омега-Київ" є Микола і Павло Гусєви. Фірма була заснована наприкінці грудня минулого року, перший тендер виграла в травні - на 3 млн грн.

Реклама:

Разом з тим, до появи цієї компанії, замовлення на загальну суму 65,96 млн грн. від підрозділів "Енергоатому" отримав торговий дім з ідентичною назвою - ТОВ "ТД "Омега-Київ". Незмінним директором і власником фірми з 2006 р. є той самий Микола Гусєв.

Згідно з рішенням Голосіївського районного суду міста Києва, 6 травня поточного року Гусєва було оштрафовано за заниження податкового зобов’язання з ПДВ на загальну суму 54 320 грн. За таке ж порушення Гусєв був оштрафований і минулого року рішенням цього ж Голосіївського суду, тоді мова йшла про заниження у сумі 40 302 грн.

Цей же Микола Гусєв відомий як партнер Володимира Єлісєєва, директора Сєверодонецького НВО "Імпульс", який регулярно отримує замовлення від "Енергоатому" на обладнання.

Єдиним конкурентом фірми "Омега-Київ" було харківське підприємство НВП "Хартрон-Енерго ЛТД".

Як зазначено на сайті "Хартрона", завод є затвердженим корпоративним постачальником "Енергоатому" з наданим правом розробки, виготовлення і постачання своєї апаратури для АЕС. Власником "Хартрон-Енерго ЛТД" на 51% є ПАТ "Хартрон", половина акцій котрого належить державі через ФДМУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: