"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бiржа Курченка хоче повернути аукцiони з продажу видобутку енергоресурсів

Середа, 9 липня 2014, 18:06

"Перша незалежна бiржа" звернулася до Господарського суду Києва з проханням скасувати рiшення Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi про перенесення на iнший майданчик аукцiонiв iз продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу українського видобутку.

Вiдповiдно до постанови суду, розмiщеної в Єдиному держреєстрi судових рiшень, слухання у справi вiдбудеться в п'ятницю, 11 липня.

ПНБ, згiдно з договором з Мiненерговугiлля, з червня 2013 року органiзовувала продаж українських енергоресурсiв. За даними джерел на ринку, комiсiя бiржi становила близько 0,5% вiд суми угод.

У травнi 2014 року, пiсля втечi тодiшнього глави держави Вiктора Януковича з України, Мiненерговугiлля в односторонньому порядку розiрвало договiр iз ПНБ, посилаючись на неналежне виконання бiржею умов контракту.

Реклама:

Акцiонерами ПНБ є ТОВ "Газукраїна-2020" i ТОВ "Укренергоринок", якi Служба безпеки України пов'язує з оголошеним у розшук Сергiєм Курченком.

Як повiдомлялося, згiдно iз законом, нафта, газовий конденсат i скраплений газ, вироблений "Укргазвидобуванням", "Укрнафтою" мають продаватися через уповноважену Мiненерговугiлля бiржу.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!