Собівартість будівництва в Києві з початку року зросла на 20%

Середа, 9 липня 2014, 17:55

Собівартість будівництва 1 кв. м житлової та комерційної нерухомості в Києві з початку 2014 року зросла на 15-20% і без обліку вартості землі станом на липень становить 5 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба проектної компанії "АІММ-ГРУП" з посиланням на аналітиків компанії, передає УНІАН.

"Зміна собівартості пов'язана зі збільшенням рівня інфляції та ризиків замовника в зв'язку з нестабільною ситуацією в країні", - цитує прес-служба директора "АІММ-Груп" Анну Іскіердо.

За даними компанії, без урахування витрат на інфраструктуру собівартість будівництва 1 кв. м житлової нерухомості в столиці до теперішнього часу складає близько 6 тисяч гривень, офісної - 7-8 тисяч гривень, торговельних об'єктів без внутрішньої обробки площ орендарів - 8-10 тисяч гривень.

Реклама:

При цьому мінімальна собівартість будівництва 1 кв. м житла в Києві становить близько 3,5 тисяч гривень, а максимальна може досягати 7 тисяч гривень.

Разом з тим, Іскіердо зазначила, що на собівартість будівництва впливає безліч факторів, серед яких правильне управління проектом, раціональні архітектурні та проектні рішення, необхідність підводити до ділянки додаткові інженерні мережі, вартість землі і використовуваних будматеріалів, об'єкти інфраструктури та інше.

"Саме тому собівартість будівництва у кожного окремого об'єкта різна", - пояснила директор "АІММ-Груп".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!