ЄБРР вкладе 7 мільйонів в будівництво біогазового заводу в Україні

Середа, 9 липня 2014, 15:46

ЄБРР вкладе понад 7 мільйонів євро у будівництво та введення в експлуатацію найбільшого біогазового заводу в Україні потужністю 2,25 МВт.

Про це повідомляють у Київському обласному регіональному центрі з інвестицій та розвитку, який входить до сфери управління Держінвестпроекту.

Як зазначається, будуватимуть біогазову установку на базі Рокитнянського цукрового заводу в Київській області. Планується, що вироблення електроенергії першої черги зможе забезпечити потреби майже 800 приватних будинків.

"Біогаз перероблятиметься на електроенергію, яку продаватимуть за "зеленим" тарифом. Вже цієї весни на Рокитнянському цукровому заводі планують виробити перший струм із бурякового жому та кукурудзяно-трав’яного силосу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Стратегічну екологічну оцінку проекту в Рокитному фінансує Глобальний екологічним фондом.

Також зазначається, що біогазовий проект реалізовується в рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні на суму в 140 млн євро.

Основна мета проекту - фінансування місцевих приватних підприємств, які працюють над втіленням невеликих проектів відновлюваної енергетики в Україні.

Нагадаємо, що ЄБРР почав здійснення другої фази USELF, яка сприятиме розвитку всіх форм генерування електроенергії в Україні. Додаткове фінансування у розмірі 70 млн євро для інвестиційного механізму здійснять ЄБРР і ФЧТ.

Окрім фінансової підтримки USELF, технічну підтримку проектам відновлюваної енергетики також надасть Шведське Агентство міжнародного розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!