Економіка Туркменії збільшилася на 10,3%

Вівторок, 8 липня 2014, 20:57

Економіка Туркменії збільшилася у першому півріччі 2014 року на 10,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на Reuters.

Як наголошується, в першому півріччі минулого року ВВП найбільшого експортера природного газу в Центральній Азії зріс на 9,4%.

"Спостерігається стійке зростання ВВП. Порівняно з аналогічним періодом 2013 року цей індикатор забезпечений на рівні 110,3%. Частка промислового сектору у ВВП становила 48,8%", - представило держтелебачення уривки виступу віце-прем'єра Аннамухамеда Гочиева на засіданні уряду.

Реклама:

Торік ВВП Туркменії зріс на 10,2%. Цього року згідно з прогнозами МВФ, зробленими у листопаді минулого року, зростання місцевої економіки становитиме 10,7%.

Місцеві ЗМІ у вівторок повідомили, що видобуток природного газу за січень-червень 2014 року зріс на 12%, а експорт на 14,7% без згадки реальних обсягів.

Як повідомило у травні анонімне джерело в уряді, Туркменія має намір цього року довести видобуток газу до 75 млрд кубометрів порівняно з 70 млрд кубометрів роком раніше.

За його словами, експорт газу в 2014 році може становити 45 млрд кубометрів, що на 5 млрд кубометрів перевищує торішній рівень продажу сировини.

Туркменія в найближчі 20 років має намір потроїти видобуток газу, а також сподівається продавати паливо не тільки Росії, Китаю та Ірану, а і вийти на ринки Західної Європи, Індії та Пакистану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: