"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заяви "Газпрому" диктуються з кабінету Путіна - Мін'юст

Вівторок, 8 липня 2014, 17:21

Міністр юстиції України Павло Петренко назвав "політичними" заяви глави російського газового монополіста "Газпрому" Олексія Міллера про збільшення боргу України за газ до 5,3 мільярда доларів.

Про це він заявив під час брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"Глава "Газпрому", коли робить заяви, він не керується ані економікою, ані комерцією, проте це винятково його політичні безпідставні заяви, і ці заяви диктуються, я так розумію, з кабінету Путіна. Тому якимсь чином юридично на них реагувати немає жодного сенсу", - сказав Петренко.

Міністр нагадав, що в позові України до Стокгольмського арбітражу містяться, зокрема, вимоги компенсації переплат на 6 млрд доларів, які були здійснені "Нафтогазом" у зв'язку з дискримінаційними умовами газового контракту.

Реклама:

"Я вважаю, що тільки суд зможе дати юридично економічно справедливе рішення у цій справі. Зараз здійснюються відповідні процедури щодо визначення арбітрів і призначення відповідних слухань у цьому судовому органі", - сказав Петренко.

Як повідомлялося, переговори про врегулювання цінового питання між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" продовжувалися з початку травня, останній їх раунд відбувся в Києві 14-15 червня.

Переговори закінчилися нічим, і, як наголосив глава уряду України Арсеній Яценюк, всі запропоновані компроміси були свідомо відхилені російською стороною виключно через політичні мотиви.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!