Мінагропрод шукає нові ринки для української молочки

Вівторок, 8 липня 2014, 16:35

Міністерство аграрної політики і продовольства готове максимально сприяти українським виробникам молочної продукції в питаннях диверсифікації їх експорту у зв'язку із системними обмеженнями поставок з боку Російської Федерації.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив журналістам глава Мінагропроду Ігор Швайка, передає УНІАН.

"Ми диверсифікуємо ті напрями експорту нашої продукції, які були раніше орієнтовані на ринок Російської Федерації", - сказав Швайка.

За його словами, міністерство також має намір працювати над збільшенням збуту молочної продукції усередині країни, зокрема, над забезпеченням нею військових на сході України.

Реклама:

Як повідомлялося, Російська Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини з 4 липня заборонила ввезення на територію Російської Федерації продукції семи українських дочірніх підприємств одного з найбільших в Україні виробників молочної продукції групи "Мілкіленд".

Таким чином, з урахуванням всіх обмежень і пожорсткішання контролю, які Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд застосували щодо українських виробників молочної продукції, які найчастіше потерпали від нападок російських відомств, із 27 сертифікованих для поставок до РФ українських компаній тільки 5 можуть ввозити свою продукцію безперешкодно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: