Від продажу арештованого майна держава виручила 1,1 мільярда

Вівторок, 8 липня 2014, 14:44

Протягом 2013 року було реалізовано арештованого майна на 2,23 мільярда гривень.

Про це свідчить інформація про реалізацію торгівельними організаціями арештованого державними виконавцями майна за 2013 рік, яка є в розпорядженні "Економічної правди".

Як зазначається в документі, всього на реалізації за звітний період перебувало майна на суму 8,4 мільярда гривень.

Всього за звітний період було реалізовано арештованого майна на суму 2,23 мільярда гривень.

Реклама:

При цьому в документі зазначається, що знято було з продажу майна у 2013 році на 4,8 мільярда гривень.

Державній виконавчій службі за звітний період від реалізації було перераховано на депозитний рахунок 1,115 мільярда гривень.

Також в документі зазначається, що торгівельні організації перед органами ДВС мають заборгованість на 13,42 мільйона гривень. Зокрема, найбільшими боржниками виявилися державний "Укрспецюст" - 6,2 мільйона гривень, ТОВ "Мультисервіс" - 5,24 мільйона гривень, ПП "УкрПравКонсалтинг" - 1,85 мільйона гривень.

Відповідно до інформації щодо розпорядження конфіскованим майном, то у 2013 році ДВС було передано такого майна на суму 160,1 мільйона гривень. З них було реалізовано майна лише на 19,6 мільйона гривень.

Як відомо,1 липня відбулися перші електронні торги з реалізації конфіскованого та арештованого майна. Поки вони пройшли в чотирьох пілотних регіонах: Києві, Дніпропетровській, Вінницькій та Львівській областях.

Кабмін вже прийняв рішення розширити пілотний проект ще на шість регіонів - Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Одеську, Харківську та Чернігівську області.

За словами міністра юстиції Павла Петренко, міністерство має намір викоренити корупцію в цій сфері шляхом виключення посередників, які "заробляють сотні мільйонів гривень на реалізації конфіскованого майна".

Водночас, представники ВГО "Українська палата арбітражніх керуючих" вважають, що Мін'юст таким чином хоче монополізував ринок реалізації через підконтрольне йому держпідприємство "Інформюст" і створити "схему" з виведення грошей на компанію ТОВ "Альфа Хімтрейд", яка буде зберігати відповідне майно за 3% від його вартості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!