У Шлапака розповіли, як виглядатиме децентралізація бюджетної системи

Понеділок, 7 липня 2014, 20:07

Міністерство фінансів розробило низку пропозицій щодо внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів в частині децентралізації фінансів зміцнення матеріальної та фінансової основ місцевого самоврядування.

Про це повідомляється у прес-релізі міністерства.

"Міністерство фінансів працює над створенням  нової моделі побудови  фінансового забезпечення місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин", - йдеться у повідомленні.

Головні завдання такої моделі та шляхи їх реалізації полягають у наступному:

Реклама:

1. Забезпечення бюджетної автономії та фінансової самостійності місцевих бюджетів.

2. Закріплення за місцевими бюджетами стабільних джерел доходів та стимулювання податкоспроможних громад.

3. Посилення відповідальності профільних міністерств за збалансованість фінансових ресурсів та галузевих політик, зокрема через механізм надання освітньої та медичної субвенцій, субвенції на підготовку робітничих кадрів.

4. Розширення видаткових повноважень місцевих органів владишляхом передачі на фінансування з місцевих бюджетів окремих бюджетних програм та закладів, які на сьогодні фінансуються з державного бюджету.

5. Запровадження нового механізму бюджетного регулювання та вирівнювання.

Як зазначається, міністерством фінансів запропоновано найближчим часом провести розширену нараду за участю представників Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури, Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді і спорту та інших зацікавлених установ.

"Це дасть можливість визначитись щодо питання реформування місцевих бюджетів та узгодити єдину позицію стосовно формування взаємовідносин державного бюджету з місцевими  бюджетами на 2015 рік", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!