Імпорт свинини скоротився майже в 4 рази

Понеділок, 7 липня 2014, 14:51

У першому півріччі 2014 Україна імпортувала всього лише 19 тисяч тонн свинини, а це майже в чотири рази менше аналогічних показників попереднього року.

Про це повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнес" (УКАБ).

Як повідомляється, у вартісному вираженні імпорт свинини за перші шість місяців цього року становив 48,7 мільйона доларів, тоді як в 2013 році даний показник був на рівні 162 мільйони доларів.

Основним імпортером свинини залишається Бразилія, на яку припадає 43% загальної вартості імпорту свинини.

Реклама:

Однак дана країна знизила свою частку на 14 процентних пунктів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Друге місце цього року, традиційно, зайняла Німеччина - з часткою 15%.

Внаслідок заборони на ввезення свинини в Україну Польща поступилася третім місцем США, які наростили свою частку до 12% від загальної вартості імпорту.

Що стосується експорту свинини, то він хоч і залишається досить незначним, але в порівнянні з минулим роком продемонстрував зростання в розмірі 11% і становив 1800 тонн, що у вартісному вираженні - 5,6 мільйона доларів.

Найбільша кількість свинини було експортовано в Молдову.

Внаслідок призупинення Росією сертифікації українських підприємств-експортерів свинини з лютого цього року, обсяг реалізації свинини в цю країну був вельми незначним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: