Росія продала зброї на 5,6 мільярда

Понеділок, 7 липня 2014, 13:55

Обсяг експортних продажів російських озброєнь і військової техніки за підсумками першого півріччя 2014 становив 5,6 мільярда доларів.

Про це на засіданні комісії з питань військово-технічного співробітництва заявив президент Росії Володимир Путін, пише "Лента.ру".

За його словами, за даний період портфель експортних замовлень на російську військову продукцію досяг 50 мільярдів доларів.

Подробиць щодо укладених експортних контрактів російський президент не розкрив.

Реклама:

За підсумками 2013 обсяг експортних продажів озброєнь і військової техніки становив 15,7 мільярда доларів, з яких на "Рособоронекспорту" доводилося 13,2 мільярда доларів.

До початку лютого 2014-го портфель експортних замовлень на російську продукцію військового призначення становив близько 40 мільярдів доларів.

Торік Росія поставляла озброєння і військову техніку в 65 країн світу; крім того, з 89 державами були підписані різні угоди про військово-технічне співробітництво.

У лютому 2014-го повідомлялося, що темпи зростання обсягів російського військового експорту стримуються держпрограмою озброєнь Росії - підприємства оборонно-промислового комплексу в першу чергу постачають військову техніку вітчизняним збройним силам.

Росія щорічно збільшує обсяги військового експорту.

Зокрема, в 2012-му цей показник становив 15,16 мільярда доларів, а роком раніше - 13,2 мільярда доларів.

Традиційно найбільшим попитом у іноземних покупців користуються авіаційна техніка, авіаційні запчастини, а також морська військова техніка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!