Міндоходів взялося за торгівлю контрабандним російським бензином

Неділя, 6 липня 2014, 13:49

Співробітники ГУ Міндоходів в Харківській області спільно з відділом Державтоінспекції Харкова почали розслідувати торгівлю контрабандним бензином і дизельним паливом у Харкові.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу прокуратури Олексія Калину, пишуть "Українські новини".

Згідно з повідомленням, прокуратура Харківської області в рамках координації погодила заходи оперативних підрозділів ГУ Міндоходів та відділу ДАІ Харкова з виявлення та припинення незаконної торгівлі паливно-мастильними матеріалами в вулично-дорожньої мережі Харкова.

Правоохоронці зафіксували незаконну реалізацію палива в приміщенні гаража.

Реклама:

"На "підпільному" складі слідчо-оперативна група вилучила 415 л бензину і 455 л дизельного палива на загальну суму 12 тисяч гривень", - сказано в повідомленні.

Господар гаража пояснив, що придбав паливно-мастильні матеріали на території Росії та контрабандним шляхом перевіз їх на територію України.

"У власному гаражі чоловік займався незаконним виготовленням бензину, додаючи різні домішки і змінюючи октанове число палива з метою його подальшого збуту та отримання незаконного прибутку", - сказано в повідомленні.

Слідче управління ГУ Міндоходів внесло цей факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 204 (незаконний збут та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів) Кримінального кодексу.

Прокуратура забезпечує процесуальне керівництво даними досудовим розслідуванням.

Крім того, за словами Калини, оперативні співробітники ГУ Міндоходов у взаємодії з співробітниками ДАІ виявили факти незаконної роздрібної торгівлі паливом на автошляхах області та вилучили 465 л бензину на загальну суму 8 тисяч гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: