"Нафтогаз" судитиметься з РФ за кримські активи

Субота, 5 липня 2014, 12:15

Активи "Нафтогазу" у Криму входять до підготовлюваного загального позову України проти Росії щодо анексії півострова.

Про це повідомив голова правління НАКу Андрій Коболєв, передає "Радіо Свобода".

"Це питання не знято, позов готується. "Нафтогаз" є частиною цього процесу, і цей процес зараз буде запущено. Там є деякі перешкоди та деякі попередні дії, які необхідно виконати, щоб ці позови і претензії були обґрунтованими та вагомими", - зазначає Коболєв.

За словами керівника "Нафтогазу", наразі пов’язати активи НАКу у Криму з позовом проти "Газпрому" неможливо через позиції російської компанії, яка стверджує, що вона не причетна до ситуації з анексією півострова.

Реклама:

"Переговори відбувалися не між Україною та Росією, а між "Нафтогазом" та "Газпромом". Офіційна позиція "Газпрому": вони не причетні до ситуації у Криму. Необхідно мати факти, що "Газпром" де-факто хоча б контролює певні активи в Криму. Таких фактів на сьогодні ми не маємо", – говорить Андрій Коболєв.

У квітні "Нафтогаз" звернувся до "Газпрому" з пропозицією компенсувати і закачати два мільярди кубометрів природного газу в українські сховища як компенсацію за газ, який перебуває на балансі "Чорноморнафтогазу". Відповіді не було.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан заявляв, що Україна має намір подати позов до міжнародних судів у зв’язку із захопленням "Чорноморнафтогазу", контроль над яким встановила самопроголошена "влада" Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!