Ахметов продовжує постачати вугiлля росiйським споживачам

П'ятниця, 4 липня 2014, 14:59

Найбiльший приватний вертикально iнтегрований енергохолдинг "ДТЕК" продовжує виконувати свої зобов'язання з постачання вугiлля до Росiї в повному обсязі.

Про це повiдомили у прес-службi компанiї.

За її даними, енергохолдинг здiйснює поставки українського вугiлля до Росiї з 2010 року. Вугiльна продукцiя "ДТЕК" використовується в металургiї, виробництвi цукру i соди, побутовому секторi, а також в енергетицi. Компанiя працює з росiйськими контрагентами за довгостроковими i короткостроковими договорами.

Зокрема, в червнi 2014 ДТЕК поставив росiйським споживачам 53 тисяч тонн вугiлля антрацитових марок. У липнi планований обсяг постачань становитиме близько 54 тисяч тонн вугiлля.

Реклама:

У частинi контракту з Новочеркаською ГРЕС у "ДТЕК" пiдтверджують завершення в квiтнi 2014 строку його дiї на поставки вугiлля.

В енергохолдингу зазначають, що Новочеркаська ГРЕС є одним iз головних споживачiв вугiлля "ДТЕК". Закупiвлi вугiлля для потреб ГРЕС проводяться на основi публiчних тендерiв, в яких ДТЕК активно бере участь.

Останнiй тендер на постачання вугiлля для фiлiй ВАТ "ОГК-2" вiд 11 червня 2014 року було визнано таким, що не вiдбувся.

"Ми стежимо за ситуацiєю i зацiкавленi в постачаннях до ГРЕС, виходячи з технiчної можливостi та економiчної доцiльностi", - наголосили в "ДТЕК".

Ранiше росiйська газета "Известия" повiдомила, що "ДТЕК" припинив експорт українського вугiлля до Росiї.

Зокрема, пiдконтрольна "Газпрому" Новочеркаська ГРЕС, що забезпечувалася українським вугiллям вiд "ДТЕК", оголосила конкурс на нового постачальника вугiлля. Причиною зазначається небажання української компанiї продовжувати контракт на поставку антрацитового штибу, що закiнчився в квiтнi 2014 року.

За даними газети, "ДТЕК" у 2013 роцi поставив на станцiю близько 400 тисяч тонн українського вугiлля на суму близько 20 млн доларів, що становить близько 15% вiд загальнорiчного споживання вугiлля Новочеркаської ГРЕС.

"ДТЕК" створений у 2005 роцi для управлiння енергетичними активами групи "Систем Кепiтал Менеджмент" Рiната Ахметова. Корпорацiї делегованi функцiї зi стратегiчного управлiння пiдприємствами групи, що становлять вертикально iнтегрований ланцюжок з видобутку i збагачення вугiлля, виробництва та реалiзацiї електроенергiї.

Iнтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: