"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував 50 мільйонів компанії Новинського

П'ятниця, 4 липня 2014, 14:20

Господарський суд міста Києва заарештував кошти підконтрольної "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського компанії Yernamio Consulting Limited в розмірі 50 мільйонів доларів, раніше перераховані нею на рахунок у Національному банку для оздоровлення банку "Форум".

Про це йдеться в постанові суду за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про стягнення з власника ліквідованого банку "Форум" 2,315 млрд гривень.

"Заяву Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про вжиття заходів до забезпечення позову задовольнити... До вирішення спору щодо справи№910/13022/14 по суті і набуття рішення законної чинності вжити заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти компанії Yernamio Consulting Limited в сумі 50 млн доларів", - йдеться в постанові.

Суд повідомляє, що Фонд гарантування звинувачує компанію Yernamio Consulting Limited в бездіяльності як власника істотної участі ліквідованого банку "Форум" і не вживання своєчасних заходів, що призвело до негативних фінансово-економічних наслідків для банку і його неплатоспроможності, необхідності ліквідації та відшкодування депозитів вкладникам банку.

Реклама:

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!