"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк пригрозив Раді наслідками провалу співпраці з урядом

П'ятниця, 4 липня 2014, 11:19

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд "не буде піддаватись на жоден шантаж" і наголосив, що у випадку непідтримання ініціатив Кабміну країну чекає "переформатування влади".

Про це він сказав у парламенті в п'ятницю.

"Якщо не буде спільного бачення і спільної роботи для врятування країни... в країні буде переформатування Верховної Ради, уряду і коаліції", - сказав Яценюк.

Як відомо в четвер Кабмін звернувся до ВР з пропозицією схвалити закони, від яких залежить енергетична безпека країни. Однак парламент не підтримав пропозиції уряду.

Реклама:

У п'ятницю депутати вирішили повернутись до розгляду цього питання.

Фракції "УДАР" та "Свобода" заявили, що готові підтримати відповідні законопроекти за умови, якщо будуть враховані їхні зауваження.

Голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що його фракція буде обов'язково голосувати за вказані законопроекти.

Яценюк у своєму емоційному виступі нарікав, що за останні чотири місяці ВР підтримала лише один базовий законопроект внесений Кабміном, який дав можливість отримати перший транш МВФ.

Прем'єр нагадав, що для інших траншів треба приймати інші закони.

"На жаль, інші два десятки законопроектів, внесених урядом, не знайшли підтримку депутатів", - сказав Яценюк.

В той же час, за його словами, парламент проголосував низку законів, які не підкріплені державним бюджетом і їх неможливо виконати:

"За останні 4 місяці прийнято законів, які до 2016 року вимагають витрат 11.5 мільярдів гривень, яких немає. Вже прийнято і знаходиться на підписі ще додатково 6 законів України які загалом до 2016 року передбачають бюджетні видатки ще 34 мільярда гривень.

Цю ситуацію Яценюк назвав "шоу необмеженого популізму й брехні людям".

"Цих грошей немає!", - наголосив прем'єр.

Яценюк наголошує, що на енергетичному ринку склалася надкритична ситуація. Країна знаходиться на межі. Тим паче в умовах війни з Росією.

"Щоб виграти будь-яку війну треба об'єднуватися, мати відповідальність політичну і громадянську перед 45 мільйонною державою", - закликав прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!