Місія МВФ продовжить роботу в Україні до 9 липня

П'ятниця, 4 липня 2014, 09:12

Місія Міжнародного валютного фонду, яка прибула в Україну 24 червня, продовжить роботу до 9 липня.

Про це йдеться в прес-релізі представництва МВФ в Україні, передає Інтерфакс-Україна.

"Враховуючи швидкі темпи розвитку подій і численні питання, які потребують обговорення з урядом, місія продовжить свою роботу до 9 липня", - сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, місія МВФ проводить продуктивні дискусії з представниками влади України щодо урядової комплексної програми економічних реформ, підтримуваної коштами угоди про програму stand-by.

Реклама:

Спочатку місія планувала завершити свою роботу 3 липня. 

МВФ 30 квітня затвердив кредитну програму stand-by для України на SDR10,976 млрд (близько $ 17,1 млрд), розраховану на два роки. На початку травня Фонд перерахував перший транш SDR2,058 млрд (близько $ 3,2 млрд), з яких SDR1,29 млрд (близько $ 2 млрд) - уряду на підтримку бюджету.

Передбачається, що другий-четвертий транші, які намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року, складуть по SDR914,7 млн​​, тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 - по SDR1,372 млрд. Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі дотримання закладених в неї термінів і умов, буде виділений в середині березня 2016 року.

По двох попередніх програмах stand-by співпраця України і МВФ переривалася після другого-третього траншів.

Зокрема, під час уряду Юлії Тимошенко Фонд восени 2008 року схвалив кредит SDR11 млрд, з якого було отримано три транші на SDR7 млрд. За рік після відкриття програми місія Фонду за підсумками третього перегляду не змогла рекомендувати продовження фінансування.

Відкрита влітку 2010 року після приходу до влади президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова нова 29-місячна програма stand-by передбачала виділення Україні SDR10 млрд. Однак країна отримала тільки два транші на SDR2,25 млрд.

Після закінчення програми stand-by влада України намагалася вести переговори з МВФ про нову угоду, проте вони знов не зійшлися в умовах співпраці.

В результаті колишня влада України домовилася про дворічний кредиті Росії на $15 млрд, з яких у грудні минулого року було отримано $3 млрд.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!