Росія через Крим прискорила приватизацію "Роснефти"

П'ятниця, 4 липня 2014, 08:52

Уряд РФ прискорив приватизацію держчастки в найбільшій нафтовій компанії Росії "Роснефти", продаж якої, за задумом Мінфіну, 2015 року дасть бюджету 100 мільярдів рублів на розвиток анексованого в України Криму.

Про це пише "Reuters".

Як зазначається, криза у відносинах з Україною, яка пережила революцію, і приєднання Криму сильно зіпсували взаємини РФ із Заходом, спровокувавши антиросійські санкції і значно ускладнивши залучення країною зовнішніх позик.

І хоча приватизаційний план давав змогу РФ продати 19,5% акцій "Роснефти" до 2016 року включно, у четвер кабінет країни, яка гостро потребує додаткових доходів, переніс операцію на наступний рік.

Реклама:

Голова Мінфіну РФ Антон Силуанов сказав, що підтриману кабінетом операцію оцінюють у 423 мільярда рублів, але, можливо, пакет вдасться продати дорожче.

"Продаж 19,5% "Роснефти" наступного року підтримали. Ми перенесли термін продажу із 2016 на 2015 рік, щоб мати можливість використовувати ці ресурси вже наступного року..." - сказав він.

"У нинішньому бюджеті стоїть (дохід від продажу) 423 мільярдів рублів. Звичайно, ми продаватимемо за ринком, ринкова вартість дещо вища, ніж цей закладений раніше обсяг", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: