"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США готують Росії нові обмеження

Четвер, 31 липня 2014, 15:59

США можуть обмежити короткострокове фінансування і торгівлю деривативами з російськими компаніями, якщо вже прийняті обмеження не нададуть належної дії.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на агентство Bloomberg.

США як і раніше незадоволені тим, що російська сторона підтримує ополченців в ЛНР і ДНР, тому шукають усі можливі шляхи для збільшення тиску на Росію.

Зараз і американські підприємства, і громадяни поки можуть вільно торгувати з російськими компаніями, які потрапили під санкції, вже випущеними борговими паперами з будь-яким строком погашення.

Реклама:

Також можна здійснювати операції з новими борговими інструментами строком до 90 днів і деривативами.

Однак і на це незабаром може бути накладена заборона, про це у приватній бесіді Bloomberg повідомило неназване джерело в Міністерстві фінансів США.

За його словами, США детально опрацьовує план впливу на ВТБ, "НОВАТЕК", Роснефть "і" Газпромбанк ", причому хочуть зробити це таким чином, щоб економічні інтереси США і ЄС не були порушені.

Взагалі, доступ до короткострокового фінансування - це, звичайно, серйозний удар, проте, швидше за все, російські компанії вже готові до всього і шукають шляхи фінансування в інших місцях. Так, ситуація неприємна, але санкції були очікувані.

До того ж далеко не факт, що США реалізують описані вище обмеження, поки це всього лише одна з публікацій західної преси, де викладається своя точка зору і формується своє бачення ситуації.

Нагадаємо, що санкції США спрямовані на нові боргові папери терміном більше 90 днів компаній, що потрапили в список. Також діє заборона на розміщення акцій.

Для того щоб можна було оцінити збиток, нанесений російським компаніям, варто подивитися на обсяг залученого з середини березня зовнішнього капіталу.

Загальна сума становить лише 4,1 млрд дол, тобто менше 20% від залучених коштів за аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!